Многофункционален портативен измервателен уред

Новият RDS-31 S/R многофункционален измервателен уред продължава линията на измервателни уреди RADOS, предлагащи модерен дизайн и подход към радиационният мониторинг.

RDS-31 е малък, преносим, работещ с батерии измервателен инструмент, използващ енергийно компенсирана GM-тръба като основен детектор. Поради своите многостранни функции и издръжливост е подходящ за голям брой приложения в гражданската отбрана, за индустриална и лабораторна употреба.

RDS-31 се отличава с отлична ергономия, ниско тегло и лесно боравене, с визуални, звукови и вибрационни аларми. Големият графичен дисплей с енергоспестяваща подсветка е добре видим дори на пряка слънчева светлина, поради функцията за управление на осветлението.

За да се разширят възможностите на инструмента, се предлагат външни сонди GMP-25/11-3/15-3/12-серия и ABP-150, които могат да бъдат свързани към RDS-31S/R директно чрез специален конектор.

Защита на потребителя, докато измерва с външна сонда, е осигурена чрез едновременно измерване на мощността на дозата на уреда.