Десети юбилеен международен турнир по джудо за деца “Ботева слава”

На 9-ти ноември 2019 г. в град Козлодуй се проведе десетият юбилеен международен турнир по джудо за деца “Ботева слава”. Официални гости на турнира бяха:
Заместник-кмета на Община Козлодуй, г-н Николай Николов, главният експерт “Спорт и туризъм” към община Козлодуй, г-н Мирослав Христов, г-жа Мария Костова, Директор на СУ,,Св.св.Кирил и Методий”, Генералния секретар на БФ Джудо г-н Христо Маев, спортният директор на Българска федерация по джудо г-жа Спаска Илиева, г-н Лъчезар Темелков член на УС на БФ Джудо, г-н Христо Трифонов – Спортен организатор към КФСТ ,,Първа Атомна”, г-н Константин Бекяров-дългогодишен главен редактор на списание Джудо. Поздравителен адрес и много лакомства получихме от Мария Костова, Директор на СУ ,,Св.св.Кирил и Методий”, почетни плакети от Българска Федерация по Джудо и Елена Хаджиева. В състезанието участваха над 300 състезатели от 22 отбора от България и Румъния.


Всички призьорите получиха медали, а всички състезатели – дипломи за участие в турнира. С индивидуални статуетки за най-атрактивен, най-техничен и най-резултатен бяха отличени трима състезатели, а приза ,,Изгряваща звезда” бе връчен на Яни Живков от ,,Олимпия” Козлодуй. В отборното класиране на първо място се класираха домакините от клуб “Олимпия”, на второ клуб “Бъдин” от град Видин и на трето – отборите на “Спортна академия Биоком” от град Сливен и “Десант” от град Варна, които получиха за трети път купата за феърплей на турнира.

ЕнергоСервиз за поредна година подкрепя провеждането на турнира по джудо като пожелава на всички състезатели постигане на още по-големи спортни успехи.