Трима български спортисти с призови места и медали на Европейските младежки паралимпийски игри във Финландия

  • България завоюва един златен, един сребърен и два бронзови медала в Паджулахти, Финландия
  • Членове на Американската търговска камара „Каргил България“, Дънди Прешъс Металс България, „Асарел-Медет“, „ЕнергоСервиз“ АД и Ситибанк Европа, Клон България подкрепиха българския отбор, за да се състезава в младежката надпревара.

Един златен, един сребърен и два бронзови медали завоюваха българските паралимпийци при участието си на Европейските младежки паралимпийски игри. Състезанията се проведоха в гр. Паджулахти, Финландия между 27.06 и 04.07. т.г.

В своето участие в състезанията българските спортисти проявиха своята добра спортна подготовка, висок дух и воля за победа и се окичиха с медали. Доказателство за тези дума са и постиженията им. Стоян Анков спечели Първото място в бягането на 400 м и се окичи с бронз в бягането на 100 м. Хакан Осман завоюва Второто място в скока на дължина и Мартин Христов се пребори за Третото място в бягането на 400 м.

Участието на българският отбор бе подкрепено с финансиране от членове на Американската търговска камара в България. „Каргил България“, „Дънди Прешъс Металс България“, „Асарел-Медет“ (чрез Фондация „Асарел“), „Ситибанк Европа, Клон България“ и „ЕнергоСервиз“ АД се отзоваха на апела дошъл до Камарата от страна на Българската паралимпийска федерация и лично от нейния президент Илия Лалов.

Това е вторият път за последните 3 години, когато членове на Американската търговска камара в България подкрепят българските паралимпийци. През 2019 г. на Световното първенство в Дубай, нашите Ружди Ружди и Християн Стоянов станаха световни шампиони съответно в тласкането на гюлле и в бягането на 400 метра. Пътуването и престоят на цялата делегация бе подкрепено за пръв път от членове на камарата.

източник: AmCham